top of page

Monté-kilpailusäännöt

Montéssa pätee pääosin samat kilpailusäännöt kuin ravikilpailuissakin, joitain poikkeuksia on, joita kilpailijan on hyvä tietää ja ottaa huomioon. Lähdöt ajetaan noudattamalla samoja ravikilpailusääntöjä kuin kärrylähdöissäkin. Varustuksen osalta joitain poikkeuksia on esim. eräät kuolaimet ovat sallittuja montératsukolle
Lajin harrastaminen ohjastajana ravikilpailuissa montélähdössä edellyttää 16 vuoden ikää ja suoritettua Suomen Hippoksen C- tai mC-ajolupaa. Kuten kärrylähdöissä, niin myös montéssa suomenhevoset/kylmäveriset ja lämminveriravurit kilpailevat omissa sarjoissaan. Myös poneille on montélähtöjä molemmissa kategorioissa (A- ja B-ponit).

Monté kilpailusäännöt: About

Tätä sivua pyritään päivittämään aktiivisesti, mutta SMO ry ei ota vastuuta kaikkien muutoksien päivittämisestä. Seuraathan siis Suomen Hippos ry:n tiedotteita ja Ravikilpailusääntöjä ajankohtaisten sääntömuutosten vuoksi. Oheiset säännöt eivät sisällä erikseen ponimontéa.

25.1 Raviratsastus (monté)

Raviratsastuksessa kilpaillaan ratsastamalla ravia. Raviratsastuslähtö voidaan järjestää lämminverisille tai suomenhevosille ja se voidaan ajaa joko ryhmä- tai tasoitusajona. Sarjajako ja tasoitusperusteet ilmoitetaan kilpailukutsussa.

Montélähdöissä kilpailuoikeus on 4-vuotiailla ja vanhemmilla lämminverisillä sekä 5-vuotiailla ja vanhemmilla suomenhevosilla.

47 Varusteet, valjastus

Ratsastajan painon satuloineen tulee olla vähintään 52 kg. Montéajovitsan pituus saa olla enintään 90 cm ja paino enintään 120 g. Kannusten käyttö on kielletty.

50.2 Verryttely radalla

Kilpailuaikana kärrylähtöihin osallistuvat hevoset tulee verrytellä kärryillä ja montélähtöihin osallistuvat hevoset ratsain tai kärryillä.

52 Autolähetys

Montéssa autolähtöön saa osallistua enintään kymmenen (10) hevosta, jotka lähtevät eturivistä.

54 Ohjeita kilpailusuorituksen aikana ja sen jälkeen

Montéssa johtavaa hevosta on ajettava sisärataa pitkin. Hevosta on ajettava täysillä kaistoilla. Montékaista on tila, jota myöten valjakko voi vapaasti toisille valjakoille häiriötä aiheuttamatta edetä.

59.2.3.4. Poikkeusmenettely ajokiellon aikana ohjastamisessa

Montéssa poikkeusmenettely voidaan anomuksesta myöntää SM- ja PM-tason kilpailuihin.

Monté kilpailusäännöt: List
bottom of page