51576035208_03f0358e7e_k.jpg

Mistä aloittaa?

Lajin harrastaminen ohjastajana montélähdössä edellyttää 16 vuoden ikää ja suoritettua Suomen Hippoksen C- tai mC-ajolupaa.Ohjastajan on myös lunastettava vuosittainen kilpailulisenssi, joka sisältää vakuutuksen. Lajin aloittaminen vaatii hyvää perusratsastustaitoa. Myös hevosen on osattava kantaa ratsastajansa kilpailuvauhtisessa ravissa sekä oltava muutenkin samalla tavoin hallittavissa ratsain, kuin kärryistäkin ohjastettaessa. Monté on fyysisesti haastava laji, joka vaatii ohjastajalta hyvää kuntoa ja kehonhallintaa.

Montén alkeiskursseja järjestetään itsenäisesti raviradoilla tai ravikouluissa. Alkeiskursseilta voit jatkaa aina jatkokursseille ja ajoluvan suorittamiseen saakka! Myös erinäiset tahot järjestävät esimerkiksi viikonlopun mittaisia montéleirejä.

2021 lanseerattiin uusi ohjastajakilpailu vähemmän ajaville montéohjastajille, jotta kilpailemisen aloittaminen olisi helpompaa. Montekypärät-kilpailusarja järjestetään yhteistyössä Suomen Hippos ry:n kanssa.

Paljon oppii jo seuraamalla! Lähtöjä pääset katsomaan mm. Hippoksen sivuilta. Ehdottomasti ravit ovat kuitenkin parasta nautittavaa paikan päällä!

 

Monté-kursseja ja leirejä

Huomioithan, että kaikki tapahtumat eivät ole SMO Ry:n alaisia, eikä SMO Ry tällöin ole tapahtumasta vastuussa. Olethan yhteydessä järjestäviin tahoihin.

WhatsApp Image 2022-03-21 at 16.28.32.jpeg

Tampere

Ota yhteyttä: ravikoulu@teivo.fi tai 050 477 0450

Teivon Ravikoulu tarjoaa yksityistunteja, joiden jälkeen voi edetä montén pienryhmätunneille. Pienryhmätunneilla harjoitellaan montéa ryhmässä ryhmän taitotason mukaisesti. Satunnaisesti tarjolla on myös huippumontératsastaja Nelly Korpikosken Montépäiviä.

Näyttökuva 2022-3-23 kello 15.41.53.png

Espoo

Ota yhteyttä: ravikoulu@vermo.fi tai 050 322 3395

Vermon Ravikoulu järjestää yksityistunteja, alkeis- ja peruskursseja sekä valmennuskursseja ajolupaa varten.