top of page

Monté uutiset!

Pysy matkassa mukana!

51569761154_e8d279c89b_k.jpg

Lämminveristen Pohjoismaiden Mestaruus Ambrogiolle

9.10.2021

Jos Kylmäveristen voittaja seremonioissa kuultiin Norjan kansallislaulu alkoi lämminveristen vastaava Tanskan kansallislaululla. Keulan ylivauhti ja namupaikka johtavan takana takasivat Nelly-Janiika Korpikosken ajokille selvän voiton PM karkeloissa.

Jo viisi vuotta Kajaanissa Maarit Ollikaisen suojissa valmentautunut "Ambron" omistaa Shadow Team. Voitosta tekee erityisen mieluisan se että samoin Kajaanilais lähtöinen Nelly on aloittanut raviuransa juurikin samassa tallissa jota Maarit nykyisin pitää.


Keulassa kovaa prässiä saanut viimevuotinen voittaja Nitro Niablo (om Esa Himanan, valmentaja Pia Huusari) kesti toiseksi ja viimevuoden kakkonen Cousin Evert  (om Joni ja Sari Karki, valmentaja Juhani Kärki) seurasi kärkiporukssa kolmanneksi Susanna Visurin tällä kertaa ohjastamana. Suosikki Cameron Evo laukkasi ensimmäisen takasuoran alussa keulasta ja jäi sen jälkeen vähän turhan reippaasti ohjille.

Kylmäveristen Pohjoismaiden Mestaruus Sjö Kongenille

9.10.2021

Turun Metsämäessä ajettiin 9.10.2021 Pohjoismaiden mestaruus kylmäverisille. Lähdön ainoa tupsujalka Sjo Kongen/ Heli Perkiö seppelöitiin mestariksi kovalla 25,5 ajalla. Vaikka hevonen on ollut suomessa viime kesästä lähtien on se Norjan rekisterissä, näin ollen voittaja seremonioissa kuultiin Norjan kansallislaulu. Hevosen omistaa Team Komiat , Antti Ala-Rantala valmentaa, Tiina Ala-Rantala hoitaa ja ruunan vakiokuski myös pitkänlinjan monte-ohjastaja Heli Perkiö pohjanmaalta.

Norjan Startannut yhteensä 17 kertaa joista se on voittanut 13 kertaa.


Hallitseva suomenmestari Layla/Seija Myllyharju kierteli tasaisesti ja nappasi hopeaa. Nelly-Janiika Korpikosken ohjastama Riinan Kirma kesti keulasta kovan väliprässin ja oli maalissa hyvä kolmas.

51569612759_ea389ea81b_k.jpg
51473211957_d2c528c698_k.jpg

Monte derbyssä kaksi voittajaa

3.9.2021

Suomen ensimmäinen monte-derby 4-5 vuotiaille ravattiin Vermossa 3.9.2021. Historiallisen kisan ensimmäisen voiton jakoivat BWT Ellospank / Eveliina Sarismala  ja Alien Scout / Heidi Kuossari hienolla täydenmatkan ajalla 14,8.

Kilpailun suurin ennakkosuosikki Summitie laukkasi lähtöön ja menetti näin mahdollisuutensa. Gamblin Face veti reippaalla temmolla Ellospankin matkatessa alussa sisällä kolmatena sitten viimeisen tuhannen Alien Scout selässä toisessa ulkona. Loppukurvissa nämä kaksi erkanivat voittotaistoon josta ei saatu eroa edes maalikameralla.

Ellospankin eli Elviksen omistaa Helene ja Norella Granqvist, Helena vastaa valmennuksesta. Alien Scoutin omistaa Oy Trot Ab ja Perttu Purhonen, Tuomas Korvenoja vastaa valmennuksesta. Yhdistys onnittelee molempien hevosten ratsastajia ja taustajoukkoja. Lähtö oli tasokas ja onnistunut joten tälle saadaan jatko myös tulevina vuosina, näin uskaltaa luvata.

Uutiset: News & Updates
bottom of page